Stäng

Stäng

Ditt lösenord har skickats till din registrerade e-postadress.

Strathisla 12 yrs

Minst 12 år lagring innan buteljering ger en maskulin klassisk skotsk whisky. De låga pannorna man använder sig av på Strathisla släpper genom mycket av maltens naturliga grundsmaker samt de lite fetare estrarna. Detta gör att whiskyn känns lite smörigare och kraftigare än whisky från destillerier där man har högre destillations pannor. Strathisla är Skottlands äldsta destilleri, grundat redan 1786. Destilleriet ligger i den lilla staden Keith i Speyside, precis vid den historiskt kända källan Fons Bulliens Well, den "babblande källan". Källan har en anrik historia som går ända tillbaka till 1100-talet och de dominikanska munkar som då nyttjade källan. Än idag värnar man om många av de traditioner och metoder som infördes för över 200 år sedan. Hängivenheten till det gamla är en av hemligheterna bakom den oöverträffade kvaliteten. E 150 - Sockerkulör (färgämne)

Recensera denna whisky

Typ: Single Malt
Land: Skottland
Område: Speyside
Buteljerad av: Chivas Brothers
Storlek: 70 cl
Ålder: 12 år
Styrka i %: 43%
Betyg

2009-09-07, Ulf Westberg

Doft: Ekig sötma, honung och vanilj.
Smak: Sötma, vanilj och frukt i klar harmoni.
Eftersmak: Ganska lång och harmonisk, ja angenäm är ordet jag fastnar för.
Övriga kommentarer: En lättdrycken whisky som de flest kan uppskatta känns det som. Inser med ett leende på läpparna att detta kommer att bli den whisky som slutligen kommer att kastar ut all "vardagsblended" ur mitt hus, denna skäms jag inte för att servera vid vilket tillfälle som tänkas kan! PRISVÄRD!

2009-09-05, Fredrik Larsson

Doft: Fruktig med inslag av äpple och banan. Lite tallbarr i bakgrunden. Svartpeppardoft finns också fast väldigt diskret.
Smak: Mjuk och mild. Fyller munnen med fräsch frukt, vanilj och lite fat. God!
Eftersmak: Relativt lång. En eftersmak som harmonierar bra och känns väl sammansatt.
Övriga kommentarer: Mycket prisvärd och lättdrucken! För strax över 300 kronor får du en fullgod single malt som lätt sopar banan med många betydligt dyrare.

Sök whisky

Whisky

Whiskyline. K27 HB, Konstapelsgatan 27, 371 35 Karlskrona. info@whiskyline.se