Stäng

Stäng

Ditt lösenord har skickats till din registrerade e-postadress.

Ardbeg 1965

En extremt begränsad upplaga på bara 261 flaskor av den äldsta Ardbeg som någonsin släppts till försäljning

Recensera denna whisky

Typ: Single Malt
Land: Skottland
Område: Islay
Buteljerad av: Destilleriet
Storlek: 70 cl
Ålder: 39 år
Styrka i %: 42,1%
Betyg

2009-07-17, Linda Nilsson

Doft: Mögelost, sherry, russin, lätt touch av rök.
Smak: Citrus, syrlig, rök. Börjar platt, men blommar ut.
Eftersmak: Blandning av mörk choklad och rök. Ligger kvar länge.
Övriga kommentarer: Helt förstummad över att jag fått chansen att smaka en så unik whisky, tack älskling. Helt perfekt!!

2009-07-15, Fredrik Larsson

Doft: Det börjar med svag eukalyptus, sherrysötma, fin fruktighet och en elegant rökighet. Det finns också spår av choklad, malt och en litet drag åt fuktig källare. Denna doften är dock ej negativ utan mer en reminder hur lagerhusen doftar på Ardbeg!
Smak: Mörk choklad, malt, sherry, torkad frukt och fat! En helt gudomlig och mild rökighet! Tankarna flyter iväg åt whiskypraliner och fruktkaka. Lite diskret palett som exploderar i munnen efter en stund.
Eftersmak: Lång eftersmak med inslag av havssälta. Återigen tänker man sig upplevelsen i Ardbegs lagerhus med smaker och dofter! Hade inte haft något emot att ha denna smak som den sista i min mun!
Övriga kommentarer: Påminner om Ardbeg 17 år fast med massor av choklad och en rejäl dos extra ålder. Lite diskret i smakpaletten med helt fantastisk whisky! Prisvärd? Knappast. God? Absolut! Detta är en vatting av de två äldsta Ardbegfaten som fanns och den äldsta officiella buteljeringen av Ardbeg någonsin. Upplagan blev 261 flaskor och den såldes med en 5 cl mini för provsmakning.

Sök whisky

Whisky

Whiskyline. K27 HB, Konstapelsgatan 27, 371 35 Karlskrona. info@whiskyline.se