Stäng

Stäng

Ditt lösenord har skickats till din registrerade e-postadress.

Bruichladdich DNA

En blandning av 80% bourbonfat och 20% sherryfat med en liten närvaro av whisky lagrad på Chateau Le Pin fat. En unik buteljering som är en hyllning till det förgågna och de som jobbade på Bruichladdich på 60 och 70-talet.

Recensera denna whisky

Typ: Single Malt
Land: Skottland
Område: Islay
Buteljerad av: Destilleriet
Storlek: 70 cl
Ålder: 36 år
Styrka i %: 41%
Betyg

2009-10-09, Ulf Westberg

Doft: En behaglig sherryton, vanilj, chokladmarsipan, päron och en svag ekton.
Smak: Balanserad smak med en fruktig sötma av sherry och kola.
Eftersmak: Lång med en sötma som stiger. En balanserad alkoholhalt som passar mig.
Övriga kommentarer: Har smakat flera sherrylagringar den senaste tiden, så kanske är jag något "färgad," men denna är något utöver det vanliga. En harmoni som jag inte har upplevt tidigare. Världsklass!

2009-09-17, Fredrik Larsson

Doft: Otroligt spännande doft med inslag av vanilj, en mycket mild ekighet och en vinös sötma. Elegant. Min första gissning hade legat på en Speysidewhisky.
Smak: WOW! En frisk smak med inslag av vin, frukt, syrlighet och mycket balanserad ekighet. Det märks inte att denna spenderat 36 år på fat. Mycket liv i smaken.
Eftersmak: Lång, kryddig och angenäm. Tonar ut i söta frukter och med närvaro av den vinösa tonen blir denna kvar i smakminnet ett bra tag.
Övriga kommentarer: Det här var en riktig vind av frisk luft! Längesedan jag smakade något så gammalt som var bra balanserat. Ingen ton i whiskyn ger något intryck av överlagring. Ren och skär njutning som vid provningstillfället kostade 5000:- flaskan. Prisvärd? Nej, inte riktigt...Underbar? Ja, verkligen!

Sök whisky

Whisky

Whiskyline. K27 HB, Konstapelsgatan 27, 371 35 Karlskrona. info@whiskyline.se